Vakgenoten in gesprek over Auracast™

Earline had in februari een gesprek met Vakgenoten over de ontwikkelingen rondom de nieuwe standaard Auracast. Een relatief nieuwe innovatie van Bluetooth Special Interest Group.¹ Alles draait hierbij om de transmissie van audio naar hoortoestellen in de publieke ruimte als mogelijke opvolger van de ringleiding. Simpel gezegd is het een snelle en storingsvrije versie van geluidsoverdracht via Bluetooth. Het raakt niet alleen de producten in onze branche, maar ook die van fabrikanten van consumentenelektronica en zaalexploitanten. 
.

.

Dat we erg actueel waren, blijkt nu al door de vele malen dat Auracast genoemd wordt: bij de ReSound Nexia (next-era hearing, made for Auracast), de Oticon Intent™ (toekomstbestendig en gereed voor communicatietechnologie van de toekomst, zoals Auracast broadcast audio) en Hoorexpert komt binnenkort met LE Audio en Auracast. We blijven de ontwikkelingen volgen.
.
.
.
Lees hier het gesprek met Rob Drullman, Steven Rietberg, Gerard van der Ploeg en Jan de Laat in Earline Magazine 1-2024:

.