Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Interactieve lezing gebarentaal

28 maart @ 19:30 - 21:30

Voor veel mensen is de dovencultuur onbekend en zit gebarentaal vol geheimen. Bea Bouwmeester en Linde Terpstra schreven een boek over de dovengemeenschap in Nederland. In Bibliotheek Drachten geven ze op donderdag 28 maart om 19:30 uur een interactieve lezing voor iedereen die wil kennismaken met deze levendige cultuur. De gebaren van de auteurs worden door tolken vertaald naar spraak.

Hoe werkt gebarentaal? Wat ís dovencultuur? Wat is een naamgebaar en hoe kom je eraan? Heeft doof-zijn ook voordelen? Hoe ervaren dove mensen de maatschappij? En hoe kan ik het best met dove mensen praten? Allemaal vragen waar Bouwmeester en Terpstra antwoord op geven. De interactieve lezing is bedoeld als laagdrempelige kennismaking met dove mensen en hun trotse gemeenschap. De aanwezigen krijgen een mini-cursus gebarentaal en leren een aantal do’s en don’ts.

Meer informatie over deze lezing en andere activiteiten van Bibliotheek Drachten staat op bibliotheekdrachten.nl. Hier kunnen ook kaarten worden gekocht.

Gegevens

Datum:
28 maart
Tijd:
19:30 - 21:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Site:
https://bibliotheekdrachten.op-shop.nl/217/interactieve-lezing-gebarentaal

Locatie

Drachten
Drachten, Nederland + Google Maps