Steun het Oorfonds bij nieuwe onderzoeken

Geef gehoor aan ooronderzoek door het Oorfonds te steunen met een (kleine) bijdrage voor onderzoek gericht op plotsdoofheid, tinnitus en evenwicht. Voor het uitvoeren van deze onderzoeken werkt Stichting Oorfonds Nederland samen met drie academische centra. Op de website www.oorfonds.nl kunt u per onderzoek bijhouden hoeveel geld er is gedoneerd en hoeveel geld er nog nodig is om het onderzoek uit te voeren. Met de campagne luister naar onderzoek richt het Oorfonds zich op drie jonge onderzoekers: Hylke van der Toom, Denise Fuchten en Elke Dedamp.

 

Hylke van der Toom – Onderzoek naar plotsdoofheid

Hylke is een KNO-arts in het Erasmus MC. Hij onderzoekt de effectiviteit van het injecteren van een krachtig ontstekingsremmend middel net achter het trommelvlies bij plotseling gehoorverlies, waarvoor patiënten nu medicijnen slikken. Er wordt gekeken naar een mogelijkheid dat wanneer dit goed werkt, mensen in de toekomst deze spuit kunnen krijgen.

 

Denise – Onderzoek naar de effecten van tinnitus bij kinderen

Denise is psycholoog/onderzoeker bij het UMC Utrecht. Het is bekend dat kinderen last hebben van tinnitus, echter zijn de complicaties en gevolgen slecht onderzocht. De manier waarop we dit bij volwassenen onderzoeken, is niet altijd toepasbaar bij kinderen. Dit onderzoek geeft een beter beeld van hoe kinderen tinnitus ervaren.

 

Elke Dedamp – Onderzoek naar evenwicht

Audiologe Elke Dedamp werkt samen met de onderzoeksgroep Maastricht UMC aan vestibulaire implantaten. De belangrijkste manier om te lezen hoe evenwicht in het laboratorium werkt, is door oogbewegingen te observeren. Dit is veel werk met de huidige middelen. Door het ontwikkelen van geschikte software kan oogbewegingsanalyse sneller worden uitgevoerd. Hierdoor kunnen er meer mensen worden geholpen.

 

Doneren

Om (een van) de onderzoeken te ondersteunen, bezoek de website van het Oorfonds of ga direct naar oorfonds.nl/geefooronderzoekgehoor. Elke donatie, groot of klein, is welkom.

Tags: