Innovatie binnen de hoorbranche | De Speaksee app

Vijf jaar geleden werd de Speaksee app gelanceerd. Deze innovatieve app stelt doven en slechthorenden mensen in staat om deel te nemen aan digitale groepsgesprekken. Het kan ontzettend moeilijk zijn voor doven en slechthorenden om groepsgesprekken bij te houden, zeker als het gesprek lastig te volgen is. Speaksee maakt gebruik van een speciaal systeem waarbij geluid realtime wordt omgezet in tekst aan de hand van gekleurde tekstballonnen die in de app verschijnen. De app geeft per geprekspartner een andere tekstkleur aan, zodat het voor de gebruiker overzichtelijk blijft om het gesprek te volgen. Inmiddels gebruiken zo’n 200 Nederlanders de app en blijft het aantal gebruikers groeien.

 

Gebruik van de app

Speaksee kan op ieder gewenst device en tijdens verschillende situaties worden gebruikt zoals onder andere tijdens privégesprekken, maar ook als hulpmiddel tijdens het werk. Vergaderen, overleggen en lunchpauzes worden toegankelijker gemaakt voor slechthorenden om aan deel te nemen. Aangezien het microfoon systeem in de app voor 95% nauwkeurig is, hoeft de gebruiker geen zorgen te maken of de inhoud van het gesprek wel juist overkomt tijdens het gebruik van de app. Daarnaast worden achtergrondgeluiden weggefilterd waardoor alleen het gesprek wordt vastgelegd. Naast deze features is het tevens mogelijk om een stem direct in een andere taal te vertalen.

 

Vergoeding door zorgverzekeraars

In de zin van Zorginstituut Nederland mag Speaksee door alle zorgverzekeraars worden vergoed. Aanmelden kan via de website van Speaksee of via KPN (reseller van Speaksee voor de zakelijke markt).

 

Het uiteindelijke doel van de app?

Zoveel mogelijk doven en slechthorenden over de hele wereld in staat stellen om te zien wat ze niet kunnen horen en om volledig te kunnen deelnemen aan een gesprek

 

https://speak-see.com

Tags: