Anneroos Blok nieuwe secretaris NVAB

Vanaf deze maand neemt Anneroos Blok het stokje over van Jolet Woordes, die na acht jaar als secretaris afscheid neemt van de NVAB. Als verenigingsmanager bij Wissenraet Van Spaendonck werkt Anneroos al 4,5 jaar vooral voor organisaties op het gebied van werk en gezondheid.

 

De hoorbranche is voor Anneroos een hele nieuwe branche. “Als ik zie welke campagnes en onderwerpen er op dit moment hoog op de agenda staan bij de NVAB, sluiten deze goed aan bij mijn ervaring”, vertelt Anneroos. “Zelf heb ik in mijn directe omgeving te maken met slechthorendheid en zie ik wat het met een persoon en zijn of haar omgeving en naasten kan doen. Persoonlijk vind ik het dan ook erg waardevol dat ik nu de kans krijg om mijn steentje bij te dragen aan deze branche.”

 

Eerste indruk hoorbranche

“Het is mooi om te zien dat er in de hoorbranche verder wordt gekeken dan naar de eigen beroepsgroepen en branche. Het maatschappelijke belang van preventie en de consequenties van slechthorendheid en onbehandeld gehoorverlies zijn dé gespreksonderwerpen. Tegelijkertijd speelt er, net zoals in andere branches in de zorg, de discussie hoe je de zorg betaalbaar houdt maar wel passende zorg kan verlenen die aansluit bij de zorgvraag van de klant. Hoe gaan we dat met elkaar oplossen in tijden van meer vraag, arbeidsmarktkrapte en tarieven die onder druk staan?”

Als verenigingsmanager heeft Anneroos in de afgelopen jaren voor verschillende branches gewerkt, waardoor zij een goed beeld heeft van hoe branches georganiseerd zijn. “Wat opvalt is dat er in de hoorbranche veel verschillende verenigingen en stichtingen zijn die allemaal een deel van de branche vertegenwoordigen. Echter, als we oplossingen willen vinden voor de vraagstukken die op de agenda staan, kunnen we naar mijn mening meer bereiken door de samenwerking met elkaar op te zoeken. Het is goed om te zien dat dit nu al meer en meer gebeurt.”

 

Verbinding

Meer verbinding met elkaar realiseren is wat Anneroos graag wil toevoegen aan de NVAB. “De uitdagingen die er in de branche zijn op het gebied van personeelstekorten, betaalbaarheid en toegankelijkheid van de zorg, kan niemand in zijn eentje oplossen. Daar heb je elkaar voor nodig. Hetzelfde geldt voor het vergroten van het maatschappelijk bewustzijn van gehoorverlies en welke invloed iemand zelf heeft om zich ertegen te beschermen”, aldus Anneroos.

 

MEER INFORMATIE

www.nvab.nl