Feestdagencampagne NVAB: ‘Wees goed voor je gehoor en bescherm je oor!’

De NVAB is gestart met een feestdagencampagne om op een positieve manier aandacht te vragen voor gehoorbescherming. Nu het land volop in de Sinterklaassferen is en de feestdagen voor de deur staan, is aandacht voor preventie en bewustwording essentieel.

In aanloop naar en tijdens de feestdagen wijst de NVAB nogmaals op het belang van goede gehoorbescherming. Denk daarbij aan het beschermen van uw oren tijdens een concert, in de kroeg, maar ook bij het luisteren naar muziek of tijdens vuurwerk. De gevolgschade van lawaai wordt nog sterk onderschat. In deze periode kunnen vooral (groot)ouders een belangrijke rol spelen, omdat zij vaak al meer met de consequenties van gehoorschade worden geconfronteerd. Hoe eerder u begint met het beschermen van uw oren, hoe langer u goed kunt blijven horen! Geef daarom uw (klein)kinderen een set oordoppen cadeau!

 

Meedoen?

Om de aandacht hiervoor de komende weken vast te houden, deelt de NVAB weer Sinterklaasgedichtjes, verlanglijstjes, kerstgroeten en wensen voor 2024 vanuit de hoorbranche. Dus doe mee en stuur uw gedicht of tekst (max. 6 regels) die u graag wilt delen naar: [email protected] en wie weet ziet u deze tekst op de LinkedIn-pagina van de NVAB voorbijkomen.

Goede gehoorbescherming stelt u immers in staat niet alleen beter en langer van muziek te genieten, maar ook uw familie en vrienden nog te kunnen verstaan. De verhalen van mensen die dat niet hebben gedaan, zijn ernstig en moeten we willen voorkomen. Dus: ‘Wees goed voor je gehoor, bescherm je oor!’, is het devies.

 

MEER INFORMATIE

www.nvab.nl

Tags: