Meer streamingsmogelijkheden voor Oticon-gebruikers: Apple introduceert directe connectiviteit op Mac-computers

Een mijlpaal voor Oticon hoortoestelgebruikers nu Apple directe connectiviteit mogelijk maakt tussen hoortoestellen en nieuwere Mac-computers. Een breed scala aan functies wordt mogelijk gemaakt met de update die uitvoerig is getest door Oticon en Apple.

Oticon hoortoestellen uit 2020 of daarna, gestoeld op o.a. Oticon Real, More en Zircon, zullen direct kunnen verbinden met nieuwere Mac-computers (zie hieronder de volledige lijst). Hierdoor wordt het mogelijk voor gebruikers om te profiteren van nieuwe functies zoals de eigen bedieningsmogelijkheden van de hoortoestellen, wat tot nu toe nog niet mogelijk was.Hieronder valt onder andere het direct streamen van geluid naar het hoortoestel en het gebruik van de microfoon in het hoortoestel bij het beantwoorden van FaceTime-oproepen of het bijwonen van online meetings op een Mac-computer.

Thomas Behrens, Vice President, Audiology & Applied Research zegt hierover: “De wereld wordt steeds digitaler, en we leven zowel online als offline. Ik ben verheugd dat Oticon-gebruikers hun digitale leven nu naadlozer kunnen leven dankzij de updates van Apple. Deze functionaliteit zal studenten helpen bij het verbinden met hun medestudenten en bij het luisteren naar studiemateriaal. Het zal ook werkenden helpen om op gelijke voet te staan met hun collega’s. Daarom is deze ontwikkeling meer dan alleen een nieuwe functionaliteit voor hoortoestelgebruikers. Het zal restricties wegnemen, wat een meerwaarde is voor mensen en gemeenschappen over de hele wereld”.

De update zal het mogelijk maken voor gebruikers om de hoortoestelinstellingen direct te bedienen op hun Mac-computer zonder daarvoor een speciale app nodig te hebben. Bovendien heeft Apple al een eigen bediening geïntroduceerd vanaf Apple Watch OS 10.Oticon en Apple werken al sinds 2016 samen om nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen voor hoortoestelgebruikers.

Gelijke kansen voor hoortoestelgebruikers
De coronapandemie leidde tot een enorme stijging van online meetings, die waarschijnlijk tegenwoordig steeds normaler zullen worden. De ouder wordende samenleving maakt duidelijke dat er een noodzaak is voor een actief personeelsbestand dat langer betrokken blijft. De nieuwe update van Apple neemt de belemmeringen weg van hoortoestelgebruikers om verbonden te blijven in hun werk en hun sociale leven – ongeacht de leeftijd.

Over Oticon
Wereldwijd hebben 500 miljoen mensen gehoorverlies. De meerderheid is ouder dan 50 jaar en 8% is jonger dan 18 jaar. Oticons visie is een wereld te creëren waar mensen niet meer beperkt worden door gehoorverlies. Een wereld waar hoortoestellen naadloos in het leven passen en mensen helpen bij het realiseren van hun volledige potentieel, terwijl gezondheidsproblemen als gevolg van gehoorverlies worden vermeden. Oticon ontwikkelt en produceert hoortoestellen voor zowel volwassenen als kinderen. Oticon ondersteunt elke vorm van gehoorverlies, van licht tot ernstig, en is er trots op dat een aantal van de meest innovatieve hoortoestellen op de markt te hebben ontwikkeld. Naast het hoofdkantoor in Denemarken is Oticon een wereldwijd actief bedrijf en onderdeel van Demant met meer dan 20.500 werknemers en een omzet van meer dan 18 miljard Deense kronen.

Technologie veranderen. Conventies veranderen. Levens veranderen.
Oticon – Levensveranderende technologie

Voor meer informatie:
www.oticon.nl

 

Volledige lijst van Apple computers:
Voorwaarden: Een M2 processor en verschillende apparaten. Besturingssysteem moet geüpdatet zijn naar Sonoma OS
M2
MacBook Air (13-inch, M2, 2022), MacBook Air (15-inch, M2, 2023), MacBook Pro (13-inch, M2, 2022), iPad Pro (11-inch, 6th generation) (2022), iPad Pro (12.9-inch, 6th generation) (2022), Mac Mini (2023), Vision Pro (2024)
M2 Pro
MacBook Pro (14-inch en 16-inch, 2023), Mac Mini (2023)
M2 Max
MacBook Pro (14-inch en 16-inch, 2023), Mac Studio (2023)[6]
M2 Ultra
Mac Studio (2023)[6], Mac Pro (2023)[6]
M1 Pro
MacBook Pro (14-inch en 16-inch, 2021)
M1 Max
MacBook Pro (14-inch en 16-inch, 2021), Mac Studio (2022)
M1 Ultra Mac Studio (2022)

Tags: