OPCI Huiskamerbijeenkomsten Cochleair Implantaat

Tijdens de OPCI huiskamerbijeenkomsten ontmoet u ervaren CI-dragers, hoort u hun ervaringen en gaat u met elkaar in gesprek. Niemand anders dan ervaren CI-dragers zijn beter in staat om te vertellen hoe het is om te horen en leven met een CI, met veel ervaringsverhalen gaat u na afloop weer naar huis.

 

De huiskamerbijeenkomsten worden georganiseerd door heel Nederland bij gastvrouwen/heren die belangeloos hun woonkamer beschikbaar stellen. Altijd op een dinsdagavond van 19:30 tot 21:30 uur, ontvangst tussen 19.15 en 19.30 uur. Deze bijeenkomst zal beginnen met een kort voorstelrondje. Daarna is er alle tijd en ruimte om met elkaar in gesprek te gaan onder leiding van een ervaren gespreksleider (ook CI-drager). Er is voldoende informatie en demonstratiemateriaal van alle CI-leveranciers aanwezig. Slechthorendheid is op deze avonden geen enkel beletsel. Er is altijd een schrijftolk aanwezig, op aanvraag zorgt OPCI voor een gebarentolk.

 

Vragen die aan de orde kunnen komen tijdens deze bijenkomsten, zijn bijvoorbeeld:

  • Hoe ziet het CI-traject eruit?
  • Wat mag er van een CI verwacht worden (of juist niet)?
  • Hoe revalideert een patiënt na de implantatie?
  • Kan er na de implantatie getelefoneerd worden?
  • Hoe is het om met een CI naar muziek te luisteren? Is dat voor iedereen mogelijk?

 

OPCI is volledig onafhankelijk, niet gebonden aan CI-leveranciers of andere (markt)partijen. Een merkadvies tijdens een huiskamerbijeenkomst is dan ook zeker niet aan de orde.

 

Agenda

Dinsdag 29 augustus           Vlaardingen

Dinsdag 19 september         Geesteren (Gld)

Dinsdag 26 september         Zaandam

Dinsdag 10 oktober              Laren (NH)

Dinsdag 24 oktober             Veessen / Heerde

 

Meld u aan

Aan een huiskamerbijeenkomst op locatie kunnen maximaal acht belangstellenden deelnemen. Aanmelden voor deze bijeenkomsten kan uitsluitend per e-mail: [email protected], na aanmelding ontvangt u een bevestiging van aanmelding en verdere informatie.

 

Statiegeldregeling

Het bijwonen van een OPCI-huiskamerbijeenkomst is gratis. Helaas komt het echter geregeld voor dat mensen zich wel opgeven voor een huiskamerbijeenkomst maar niet verschijnen. Dit wil OPCI graag voorkomen, daarom hanteren ze een ‘statiegeldregeling’. Na uw aanmelding krijgt u een aanmeldbevestiging waarin OPCI vraagt om vijf euro ‘statiegeld’ over te maken op de OPCI-bankrekening. Pas ná ontvangst van het statiegeld is uw aanmelding definitief. Tijdens de huiskamerbijeenkomst krijg u de vijf euro statiegeld contant terugbetaald.

Bent u onverwacht verhinderd? Meld u dan uiterlijk één week voor de huiskamerbijeenkomst af, dan zal de vijf euro aan u teruggestort worden. Zit er minder dan een week tussen de afmelding en de huiskamerbijeenkomst? Dan is er helaas geen restitutie mogelijk.

 

MEER INFORMATIE

www.opciweb.nl/opci/huiskamerbijeenkomsten

Tags: ,