Signia Integrated Xperience – The Power of Conversation

Signia IX is het eerste hoortoestelplatform met een multistream systeem die het mogelijk maakt om meerdere sprekers in realtime te volgen. Het past zich volledig aan en vermindert achtergrondlawaai zelfs wanneer ze zich verplaatsen. Bij Signia IX gaat het om meer dan alleen het verstaan van conversaties. In deze reeks worden de verschillende onderdelen die Signia IX zo bijzonder maken belicht. In deze editie wordt ingezoomd op Dynamic Soundscape Processing 3.0.

Met Signia IX biedt Signia inmiddels alweer de derde generatie aan van Dynamic Soundscape Processing. Na de introductie van de eerste versie met het Signia Xperience platform in 2018 en de tweede versie in 2020 bij de lancering van de Signia AX productlijn zijn er in de derde versie opnieuw verbeteringen doorgevoerd. Voor conversaties met meerdere mensen beschikt Signia IX over RealTime Conversation Enhancement. Deze nieuwe feature is via de Dynamic Soundscape Processing regelaar nu ook te beinvloeden in de Connexx aanpassoftware.

Dynamic Soundscape Processing is een schuifregelaar waarmee de audicien in één keer de sterkte van directionele microfoons en de digitale ruisonderdrukkingsfunctionaliteiten van de hooroplossing kan regelen. Deze wijzigingen worden doorgevoerd in het automatische programma: de universele stand van het hoortoestel. Na de First Fit staat de regelaar op de middelste stand, de “balans” modus. We raden aan om bij de eerste aanpassing deze instellingen zo te laten voor de gewenningsperiode. De regelaar is in 7 verschillende gradaties instelbaar. Wanneer de klant graag meer geluiden uit de omgeving waarneemt kunt u de regelaar in de richting van “natuurlijk bewustzijn” aanpassen. Hierdoor zal er minder ruisonderdrukking plaatsvinden en zal de directionaliteit minder snel en minder aggressief ingeschakeld worden.

Als de klant graag nog meer uit de omgeving wil verstaan, dan schuift u de regelaar in de richting van “highlight”. Hierdoor zullen de ruisonderdrukking en directionaliteit eerder en feller ingeregeld worden voor meer focus op spraakverstaan.

Figuur 1: Dynamic Soundscape Processing slider gericht op zoveel mogelijk omgevingsgeluid: de “natuurlijk bewustzijn” stand

Figuur 2: Dynamic Soundscape Processing slider gericht op zoveel mogelijk spraakverstaan gericht: de “highlight” stand

Dynamic Soundscape Processing 3.0 maakt het aanpassen en finetunen van hoortoestellen nog gemakkelijker voor de audicien. Met één druk op de knop past u eenvoudig de geluidsinstellingen aan, waar u voorheen diverse features moest finetunen. Hierdoor werkt u sneller en efficienter in de aanpassoftware waardoor u nog meer tijd en aandacht overhoudt voor uw klant!

Tags: