Kunst en wetenschap komen samen

Dyon Scheijen, beeldend kunstenaar en klinisch fysicus audioloog, heeft recentelijk de opdracht van zijn werkgever Adelante ontvangen om de akoestiek in een belangrijke vergaderzaal te optimaliseren. Hij heeft gekozen voor een unieke benadering door een tweeluik te creëren dat niet alleen de esthetiek van de ruimte verrijkt, maar ook de geluidsabsorptie maximaliseert. Als zorgprofessional weet hij als geen ander wat het betekent om de spraakverstaanbaarheid in een ruimte te verbeteren, wat de communicatie vergemakkelijkt en minder luisterinspanning vereist. Dit is met name van cruciaal belang voor mensen met gehoorproblemen of tinnitus die zich in een (revalidatie)behandeling bij Adelante bevinden.

 

Het kunstwerk is ontworpen in de kenmerkende kleuren van Adelante en weerspiegelt de artistieke stijl van Dyon Scheijen. Bovendien zijn er gouden reliëfs op het doek aangebracht, die symbool staan voor onvermijdelijke pijn die, met een ‘gouden’ (revalidatie)behandeling en de hoogwaardige zorg van professionals, draaglijker gemaakt kan worden.

 

“Dit kunstproject overstijgt de eenvoudige transformatie van de ruimte. Het is een samensmelting van kunst, wetenschap en revalidatie, met als doel niet alleen de fysieke omgeving te verbeteren, maar ook de kwaliteit van de interacties die daar plaatsvinden.” – Dyon Scheijen.

 

www.adelantegroep.nl