Oplossingen voor situaties in het echte leven

Sennheiser slaat een brug voor zowel consument als audicien met twee speciaal ontwikkelde modellen die een oplossing bieden voor de dagelijkse uitdaging om gesprekken te kunnen volgen. De nieuwe situationele hooroplossingen van Sennheiser pakken groots uit met features die het luisteren verbeteren voor specifieke situaties in de echte wereld. De nieuwe TVS 200 en ConC 400 leveren een kristalheldere spraak in een ‘true wireless’ model, en combineren een strak design met uitzonderlijke technologie.

 

Vrijwel iedereen kent wel iemand die moeite heeft om de TV en/of gesprekken in rumoerige omgevingen te volgen. Audiciens bedienen dan ook elke dag steeds meer mensen met dit soort moeilijkheden. Heel wat consumenten zijn er zich ook van bewust dat ze behoefte hebben aan spraakverbetering, maar zijn niet bekend met een eenvoudige oplossing die zo simpel te gebruiken is als een leesbril. De audiospecialisten van Sennheiser bieden daarop nu een antwoord en bieden audiciens twee modellen die ontworpen zijn als een oplossing die zit tussen het gemak van persoonlijke geluidsversterkers en de kracht van reguliere hoortoestellen.

 

.

TVS 200

Voor ruimtes waar men vaak met meerdere personen TV kijkt, personaliseert de Sennheiser TVS 200 luisterniveaus met geavanceerde spraakhelderheid om een boost te geven aan de dialogen in nieuwsprogramma’s, sportuitzendingen en films. Met zijn ‘true wireless’ ontwerp is het een draadloos model waarmee langdurig geluisterd kan worden zonder log of onhandig aan te voelen. Het product wordt geleverd met een TV-zender die op vrijwel elke TV eenvoudig aan te sluiten is. Bovendien kunnen de earbuds ook makkelijk verbonden worden met tablets en smartphones via bluetooth. TVS 200 zorgt dat luisteraars zich bewust blijven van hun omgeving, meerdere sets earbuds met één zender kunnen verbinden, en hun earbuds zelfs draadloos kunnen opladen voor tot wel 15 uur ononderbroken luisterplezier per laadbeurt. Het laadstation voor de earbuds kan ook gebruikt worden als compact draagetui dat een extra 1,5 lading voor onderweg bevat. Een bijhorende app biedt bijkomende personaliseringsmogelijkheden en visuele feedback op een Android-smartphone, iPhone of tablet.

 

ConC 400

De ConC 400 is ontworpen om bij constant omgevingslawaai zoals in restaurants en in het openbaar vervoer, de spraak te verbeteren. Via speciale beamforming-microfoonarrays op elk earbud wordt het geluidsniveau van de omgeving geanalyseerd, terwijl de spraakverstaanbaarheid van de persoon die tegen de ConC 400-drager spreekt automatisch geoptimaliseerd wordt. Dankzij bluetooth-connectiviteit met multipoint kunnen dragers zich concentreren op de belangrijkste gesprekken, terwijl ze naadloos switchen tussen livegesprekken en smartphone-oproepen of streamingmedia. Hij beschikt ook over Active Noise Cancellation met Ambient Awareness-modus om het contact met de wereld rondom te bewaren. Met 9 gebruiksuren per lading en een draagetui dat nog eens tot 27 uur extra gebruikstijd kan geven, is de ConC 400 een fantastische luisterhulp voor elke sociale gelegenheid.

 

Clara Beck, Director Consumer Hearing Business Category bij Sennheiser, voegt eraan toe:
“Uit onze research blijkt dat heel wat consumenten een verminderd gehoor hebben, maar wel behoefte hebben aan gepersonaliseerde oplossingen. De nieuwste situationele hooroplossingen van Sennheiser vullen de bestaande leemtes tussen het gemiddelde gehoor en een hoortoestel, en doen beroep op technologie en smartphonetoegang om deze af te stemmen op de persoonlijke voorkeuren van de dragers
. Aangezien we hen toestellen aanbieden van het merk dat synoniem staat voor geluid, kunnen audiciens gerust zijn: hun klanten mogen erop vertrouwen dat de technologie dag in dag uit voor hen paraat staat.”

 

MEER INFORMATIE

De TVS 200 is per direct beschikbaar bij de audicienswinkels, de ConC 400 eind juni.

Meer informatie over de Sennheiser hooroplossingen vind u via: 

www.sennheiser.com

www.sennheiser-hearing.com   

Tags: