Babyfoons voor dove of slechthorende ouders

Een groot nadeel van babyfoons die louter geluid detecteren is dat deze niet te gebruiken zijn door dove of slechthorende ouders. Voor hen is dit reden om geen babyfoon aan te schaffen, want zij hebben hier niets aan. Ook een dove of slechthorende ouder wil diens kind optimaal in de gaten kunnen houden. Echter, continu op en neer lopen om te checken of de baby huilt kost een hoop moeite. Deze moeite kan een babyfoon je besparen, maar zijn er ook passende babyfoons voor dove of slechthorende ouders?

Het antwoord is gelukkig ja. Er zijn genoeg babyfoons die ook door dove of slechthorende ouders te gebruiken zijn, en zelfs voor een betaalbaar bedrag. Zo zijn er babyfoons zonder camera die visuele indicatoren gebruiken om te tonen dat de baby geluid maakt. Dit is bedacht zodat ouders, wanneer ze bijvoorbeeld aan het stofzuigen zijn, nog steeds kunnen weten wanneer hun baby geluid maakt. Voor dove en slechthorende ouders is dit natuurlijk een uitkomst. Daarnaast is een trilfunctie een mogelijkheid.

Er zijn een hoop goede voorbeelden van babyfoons zonder camera die gebruik maken van lichtindicatoren om te tonen dat er geluid gedetecteerd wordt. Zo is er de Alecto DBX-85 ECO DECT. Deze babyfoon maakt gebruik van DECT technologie die vrij is van storingen. Aan de hand van ledlampjes kan men zien wanneer er geluid gemaakt wordt door de baby. Een goedkope variant die met lampjes toont dat de baby geluid maakt is de Motorala MBP-8. Daarnaast zijn er babyfoons die gebruik maken van trillingen om aan te geven dat de baby geluid maakt. Een goed voorbeeld van een dergelijke babyfoon is de Philips AVENT SCD843/01.

Babyfoons met camera’s, ook wel bekend als beeldbabyfoons, zijn een andere uitstekende manier om er voor te zorgen dat dove en slechthorende ouders alsnog hun kind optimaal in de gaten kunnen houden. Let wel op: babyfoons die voorzien zijn van een camera (zoals bijvoorbeeld de Samsung BrilliantVIEW en de Medisana Smart Baby Monitor) zijn duurder in vergelijking met babyfoons zonder camera. Gelukkig zijn er ook genoeg betaalbare babyfoons met camera te vinden.

Een populair merk van dit moment is Alecto. Het is niet voor niets dat deze producent meerdere babyfoons in de Top 5 van best verkochte babyfoons van dit moment heeft. Zo is er de Alecto DVM-200, een babyfoon met camera. Het fijne is dat er controle is over de camera. Niet alleen is deze alle richtingen in te sturen, maar ook in- en uitzoomen is mogelijk. Ook in het donker is er altijd beeld dankzij de infraroodcamera. Een ander voordeel van de Alecto DVM-200 is dat deze ook de temperatuur in de kamer meet. Een babyfoon als deze zou een goede keuze kunnen zijn voor dove en slechthorende ouders.

 

Bron: Babyfoonvergelijker.nl

Tags: