Een terugblik op het 66e EUHA-congres 2022

Het 66e Internationale EUHA Congres werd van 12 t/m 14 oktober 2022 gehouden in Hannover, Duitsland. Er was wederom weer een schitterend EUHA-congres bestaand uit 118 exposanten en 30 lezingen door BVHI en EUHA. De organisatoren registreerden een totaal van 7.400 inschrijvingen, waaraan afgevaardigden uit 97 landen deelnamen. Deze hoeveelheid inschrijvingen betreft een forse stijging van 61 procent ten opzichte van vorig jaar. Het programma van gespecialiseerde lezingen omvatte zesentwintig lezingen en vijf tutorials op het gebied van onderzoek & wetenschap, praktische toepassing, marketing & communicatie, volksgezondheidspolitiek & toekomst.

Met behulp van de nieuwe EUHA congres app waren de bezoekers altijd op de hoogte van ontwikkelingen/programmering tijdens de beurs. De plattegrond van de tentoonstelling in de app en het gespecialiseerde lezingenprogramma boden alle benodigde informatie. Bezoekers konden lezingen online evalueren en met andere deelnemers chatten. Zo had Future Friday vier keynote lezingen in petto over onderwerpen als de toekomst van de detailhandel in binnensteden, digitale diensten en innovatieve technologie voor de behandeling van kleine gehoorverliezen en het belang van audiologische eigenschappen van moderne hoorsystemen. Voor het eerst was de EUHA-showroom op alle drie de dagen van het congres geopend, op elf sokkels presenteerden de BVHI-lidbedrijven hun nieuwe producten. De industrietentoonstelling bood daarnaast opnieuw indrukwekkende beursstands met producthoogtepunten en veel informatie.

Een hoogtepunt van het congres was het populaire EUHA congres Get-together. Zo’n 700 deelnemers gebruikten het avondevenement om te netwerken en feest te vieren. Muziek van de Bandmanufaktur zorgde daarnaast voor een aangename sfeer.


Fotografie: Miranda Becker Hoff

Wij danken alle exposanten, sprekers, presentatoren, organisatoren, dienstverleners en natuurlijk alle bezoekers voor een geslaagd EUHA 2022.

 

Save the date

Het 67e Internationale EUHA Congres is gepland in Neurenberg, Duitsland, tussen 18 en 20 oktober 2023.

De EUHA Sponsorship Awards

In de loop van dit jaar werden de EUHA Sponsorship Awards door Science Symposium uitgereikt. De prijswinnaars zijn afgestudeerden van de Technische Hogeschool van Lübeck, de Ruprecht Karl Universiteit van Heidelberg en de Medipol Universiteit van Istanbul, Turkije. De bekroonde papers zullen binnenkort beschikbaar zijn op de EUHA-website, waar alles terug te lezen is. De prijs van de FDHA-stichting werd dit jaar uitgereikt aan Dr. Thomas Steffens van de KNO-kliniek van de Universiteit Regensburg.