#EUHA2023: Buitengewoon evenement in Neurenberg

Zo’n 9.900 deelnemers uit 96 landen maakten van het 67e International Congress of Hearing Aid Acousticians een evenement met een aangename sfeer, drukbezochte tentoonstellingszalen en een maximum aan kennisoverdracht!

EUHA 2023 bood vierentwintig expertlezingen, een kennissymposium, een rondetafelgesprek en vier tutorials, evenals vier Future Friday keynote lectures. 130 exposanten uit zeventien landen presenteerden hun innovaties op de Industry Exhibition.

Zelfs in de aanloop naar het evenement waren er verschillende nieuwigheden. Voor het eerst was er een partnerland – Zwitserland. De opening van het congres werd gehouden op een podium in Hal 3A, direct bij de Industry Exhibition.

Met onderwerpen als Auracast en een overzicht van een jaar OTC-apparaten in de VS werd het uitstekende wetenschappelijke programma met veel lof begroet. Elke dag was er een lezing of tutorial met een expert uit Zwitserland. Daarnaast richtten de deelnemers aan de rondetafeldiscussie zich op ‘Changing hearing aid acoustics: The European perspective on the future of better hearing and intelligibility’, waarbij ook het Zwitserse perspectief werd belicht.

Christoph Schwob, adviserend lid van de Zwitserse audiologische commissie en lid van de beroepsgroep kinderaudiologie van de federale sociale verzekeringsinstantie, opende het kennissymposium met een lezing: ‘Specialist shops will always be needed – or will hearing aids soon only be available online?’ De lezing werd gevolgd door de prijsuitreiking van de EUHA Sponsorship Award, met dit jaar als winnaars:
Sonja Tänzer, B.Sc. (1e prijs): ‘Effectiveness of hearing aid fitting for patients with almost normal pure-tone audiograms to reduce tinnitus’. Ze onderzoekt een spannend fenomeen dat bekend staat als ‘verborgen gehoorverlies’.
Sophie Jäker, B.Eng. (2e prijs): ‘Evaluation of measur ement methods for speech intelligibility and listening effort in
complex acoustic scenes’. Dit onderwerp heeft veel potentieel voor ontwikkeling.
Marc Tielesch, B.Sc. (3e prijs): B.Sc. (3rd prize): ‘Prescriptive fitting of hearing systems based on NAL NL2 in comparison with a free field fitting procedure based on MCL based loudness adjustment’. In dit proces worden klanten actief betrokken, wat de acceptatie enorm vergroot.
Marianne Frickel ontving de FDHA Foundation Award voor haar buitengewone inzet voor onze branche.

Iedereen die meer wilde weten over de nieuwste hoortoesteltechnologie was op de Industry Exhibition aan het juiste adres. Actuele onderwerpen op de drukbezochte beursstands waren onder andere Bluetooth, nieuwe batterijtechnologie, low energy, AI, kleine RIC-systemen en moderne ontwerpen.

Future Friday stond in het teken van de toekomst. Naast vier keynote-presentaties die ’s middags werden gehouden, namen zo’n 70 leerlingen en studenten ’s ochtends deel aan een rondleiding door de tentoonstelling. Een speciale lezing van Peter Mestel ging over ‘Social media for young professionals’. Zijn advies: jongeren zouden ook een LinkedIn-account moeten nemen; het loont de moeite om al vroeg actief te zijn op dit kanaal. En hij beschouwt WhatsApp als het sterkste socialmediakanaal. De tool zal ook steeds belangrijker worden in klantcommunicatie.

De lezingen die tijdens het congres zijn gehouden, zijn binnenkort beschikbaar op de EUHA Learning Hub (euha.org). De EUHA zal informatie delen via sociale media en vertegenwoordigers op de hoogte houden.

Het 68e International Congress of Hearing Aid Acousticians staat gepland in Hannover van 16 tot 18 oktober 2024, met Denemarken als partnerland.

Tags: ,