Global Usher Awareness Day 2023

Global Usher Awareness Day is een dag die wereldwijd extra aandacht vestigt op het Ushersyndroom. Het doel is niet alleen om meer bekendheid te genereren voor deze zeldzame aandoening, maar ook om begrip te kweken voor de impact van langzaam gehoor- en gezichtsverlies. Dit jaar valt Global Usher Awareness Day op zaterdag 16 september. Stichting Ushersyndroom organiseert een grootschalige campagne door het hele land om nog meer bewustzijn te creëren.  Ook u kunt helpen om van Global Usher Awareness Day 2023 een groot succes te maken. Doe mee en steun Stichting Ushersyndroom.

 

Global Usher Awareness Day wordt jaarlijks gevierd op de derde zaterdag van september. Deze dag valt samen met de herfstequinox, wanneer de zon loodrecht boven de evenaar staat en dag en nacht even lang zijn. Na deze dag worden de dagen korter en de nachten langer. De herfstequinox symboliseert het Ushersyndroom omdat mensen met deze aandoening langzaam hun zicht verliezen. Voor hen is het proces onomkeerbaar; de lichtgevoelige cellen in de ogen en de trilhaartjes in de oren die zijn aangetast, herstellen nooit meer. De diagnose Ushersyndroom heeft een enorme impact, niet alleen op de patiënt maar ook op zijn naaste omgeving.

 

‘NEDERLAND WANDELT VOOR USHER’

In de week voorafgaand aan Global Usher Awareness Day start het evenement ‘Nederland wandelt voor Usher.’ Wandelaars uit heel Nederland lopen in 1, 2, 3 of 4 dagen vanaf een willekeurig gekozen plek in Nederland naar de finish op zaterdag 16 september in het Spoorwegmuseum in Utrecht. Hun gezamenlijke doel: zoveel mogelijk geld inzamelen voor de behandeling.

 

MEER INFORMATIE

Lees verder hoe u Global Usher Awareness Day kunt steunen en ontdek meer informatie over het Ushersyndroom:

www.ushersyndroom.nl  / E: [email protected]