Nieuwe Oticon Real™ hoortoestellen helpen gebruikers scherp te blijven in de echte wereld

Ondersteund door het nieuwe Polaris R™ platform, wat RealSound Technology™ bevat, beschermt Oticon Real gebruikers tegen storende geluiden zodat ze comfortabel, doelgericht en scherp kunnen blijven in de echte wereld. Gesteund door uitgebreid nieuw onderzoek is Oticon Real™ bewezen in staat om levensechte voordelen te bieden.

Oticon is verheugd om Oticon Real te introduceren. Oticon Real is de volgende mijlpaal op de BrainHearing reis en bouwt voort op Oticon More en op Oticon’s sterke premium erfgoed om gebruikers comfortabele en evenwichtige toegang te geven tot alle relevante geluiden, met uitzonderlijk detail en helderheid. Met Oticon Real wordt er nieuwe innovatieve technologie geïntroduceerd om te kunnen omgaan met de echte geluiden van het leven. Voorbeelden zijn s’ werelds eerste functie ter wereld om zachte en harde plotselinge geluiden in evenwicht te brengen, en s’ werelds eerste wind- en bedieningslawaai preventiefunctie. Zacht en hard plotseling lawaai, zoals rammelende sleutels, rinkelende telefoons, dichtslaande deuren en getik op een toetsenbord, maken een luisteromgeving rijk en betekenisvol. Echter kunnen deze geluiden van de echte wereld uitdagend zijn voor hoortoestelgebruikers. Dagelijks zijn deze continu storende geluiden van invloed op meer dan zeven van de tien hoortoestelgebruikers. Traditionele hoortoesteltechnologie is altijd te traag geweest met reageren waardoor er te veel versterking van dit soort geluiden ontstond. Als gevolg hiervan werd het moeilijker voor gebruikers om te focussen en vereist sociale activiteit meer inspanning. Negen van de tien hoorzorgprofessionals heeft persoonlijke ervaring met deze uitdaging.

 

Maak kennis met RealSound Technology

Met Oticon Real onderkent Oticon de categorie van storende geluiden en gaat hiermee om op een nieuwe, optimale manier. RealSound Technology bevat twee nieuwe innovaties – Wind & Handling Stabilizer en SuddenSound Stabilizer – om complexe, onvoorspelbare geluiden te verwerken met zeer hoge snelheid en precisie, waardoor ze toegankelijk blijven, maar niet storend. Er worden geen concessies gedaan op spraak en ander omgevingsgeluid, wat ervoor zorgt dat de hersenen toegang krijgen tot de volledige geluidsscène.

 

Oticon Real vermindert luisterinspanning met 22% dankzij SuddenSound Stabilizer

De nieuwe SuddenSound Stabilizer van Oticon Real detecteert onmiddellijk zachte en harde plotselinge geluiden zodra ze voorkomen en brengt deze in evenwicht zodat ze hoorbaar blijven zonder storend te zijn of de focus weg te pakken. SuddenSound Stabilizer kan met meer dan 500.000 plotselinge geluiden per dag omgaan, en is in staat om op dynamische en onmiddellijke wijze gain te verminderen en los te laten, op het moment dat de geluiden voorkomen – zonder enige impact op het spraakverstaan. In Genie 2 heeft de hoorzorgprofessional de mogelijkheid om instellingen te personaliseren en aan te passen op basis van de geluidsgevoeligheid van de gebruiker, of op basis van de persoonlijke voorkeuren, waardoor er optimale en gepersonaliseerde zorg is voor de gebruiker. In een klinisch pupillometrie onderzoek heeft Oticon aangetoond dat, als SuddenSound Stabilizer actief is, luisterinspanning met een significante 22% wordt vermindert. Deelnemers werden geconfronteerd met een aantal zinnen, verstoord door zachte en harde plotselinge geluiden, en konden daarbij betrokken blijven bij de activiteit, zelfs als de luisterinspanning uitdagend is. SuddenSound Stabilizer brengt plotselinge geluiden in evenwicht zodat er minder luisterinspanning vereist is als mensen Oticon Real hoortoestellen dragen. Dit helpt gebruikers scherp en betrokken te blijven.

Oticon Real overtreft topconcurrenten met s’ werelds eerste Wind & Handling Stabilizer

Of gebruikers nu op de golfbaan staan, op het strand zijn, of gewoon van hun auto naar kantoor lopen, er is altijd een kans dat er wind is wat onplezierige geluiden kan veroorzaken in een hoortoestel. Net zo goed kan hetzelfde gebeuren door het per ongeluk aanraken van het hoortoestel door middel van een bril, mondkapje, haar, hoofddeksels en veel meer. Dankzij nieuwe innovatieve technologie is de Wind & Handling Stabilizer onmiddellijk in staat om het signaal te detecteren en schoon te maken, tot wel 500 keer per seconde, om gebruikers te ondersteunen bij het hebben van een comfortabele luisterervaring en om een helder contrast en betere toegang tot spraak te bieden.

 

 

Wind is onvoorspelbaar en onregelmatig, dus om te testen hoe Oticon Real om kon gaan met wind heeft Oticon een technisch en klinisch onderzoek uitgevoerd in een van de grootste universitaire windtunnels ter wereld, waardoor een van de zwaarste en meest beheersbare omgevingen mogelijk werd gemaakt. Hoortoestelgebruikers hebben in een blinde test Oticon Real vergeleken met twee hoortoestellen van vooraanstaande concurrenten, en significante resultaten lieten zien dat met Oticon Real windlawaai wordt vermindert (22% minder dan een concurrent) en spraakhelderheid wordt verbeterd (17% helderder in wind dan een concurrent). Geen van beide concurrerende hoortoestellen kan met beide uitdagingen tegelijk omgaan, waarbij Oticon Real juist uitblinkt. Daarnaast overtreft Oticon Real de concurrentie ruimschoots als het aankomt op het verminderen van bedieningslawaai. In een klinisch onderzoek, wat het effect van aanraking naging, bleek het bedieningslawaai van Oticon Real tot wel 19 dB minder te zijn dan de concurrenten. Dit is een zeer significante uitkomst, die van grote impact is op het dagelijks leven van hoortoestelgebruikers, waarvan 93% een bril draagt.

 

Thomas Behrens, Vicepresident Audiology bij Oticon licht toe:

“Voortbouwend op de unieke mogelijkheden van ons ingebouwde Deep Neural Network (DNN) binnen het Polaris R platform om geluiden naadloos te optimaliseren binnen verschillende luisteromgevingen brengt de toevoeging van twee nieuwe innovaties in Oticon Real onze op DNN gebaseerde geluidsverwerking naar een hoger niveau. De wereld is vol rijke, complexe en onvoorspelbare geluiden, en we blijven doorgaan met breken van conventies om onze gebruikers te ondersteunen om een echte geluidservaring te hebben. Met Oticon Real zetten we, gebaseerd op ons onderzoek over onze BrainHearing filosofie, de volgende stap om gebruikers te helpen met hun omgeving om te gaan, bewust daarvan te blijven en om te reageren indien nodig, zodat ze scherp kunnen blijven in de echte wereld’’

De Oticon Real familie bevat vier uitvoeringen. De miniRITE R, miniRITE T, miniBTE R en miniBTE T zijn verkrijgbaar in drie prestatieniveaus, negen kleuropties en bevatten allemaal de allernieuwste connectiviteitsmogelijkheden, maken direct streaming mogelijk, handsfree bellen en meer. In Nederland is Oticon Real vanaf donderdag 9 februari 2023 verkrijgbaar.

 

www.oticon.nl

Tags: