Oticon laat zien hoe zeer het toegewijd is om een hoger niveau hoorzorg te bieden door de eerste grote klinische verandering in meer dan 100 jaar te ondersteunen. De nieuwe Audible Contrast Threshold diagnostische test, Oticon Genie aanpassoftware en Oticon hoortoestellen ondersteunen hoorzorgprofessionals om een beter voorschrift te bieden voor gehoorondersteuning in lawaai en voor betere patiëntzorg.
Oticon is verheugd om aan te kondigen dat het het eerste hoortoestelbedrijf wordt dat de nieuwe Audible Contrast Threshold (ACT™) diagnostische gehoortest, ontwikkeld door Interacoustics Research Unit (IRU), in zijn Genie 2 aanpassoftware inpast. Deze zet bekrachtigt de toewijding van Oticon aan de ondersteuning van hoorzorgprofessionals om meer gepersonaliseerde en effectieve hoortoestelaanpassingen uit te voeren en te zorgen voor betere uitkomsten voor hoortoestelgebruikers.
Het probleem:
ACT is ontwikkeld om een uitdaging aan te gaan bij gehoorverlies die wordt ervaren door 1 op de 5 mensen wereldwijd: moeite met het horen van spraak in achtergrondgeluid. De ACT diagnostische test gaat verder dan het traditionele audiogram, dat al meer dan 100 jaar niet meer verder ontwikkeld is, en is daarmee een significante gamechanger voor het audiologisch vakgebied. Het kwantificeert objectief hoe groot het probleem van het horen van spraak in achtergrondgeluid is voor ieder individu, met of zonder meetbaar gehoorverlies zoals te zien is op het audiogram. ACT is ook een eenvoudige en op onderzoek gestoelde methode om gehoorproblemen te diagnosticeren die niet te zien zijn in traditionele testen. Dit wordt ook wel verborgen gehoorverlies genoemd en is een bekende uitdaging op het gebied van rehabilitatie voor hoorzorgprofessionals wereldwijd. Ongeveer 25% van mensen met zelf gediagnosticeerd gehoorverlies worden professioneel gediagnosticeerd met een ‘normaal’ gehoor bij het gebruik van conventionele diagnostiek. Gezien de onderliggende complexiteit van gehoorverlies, heeft een significant deel van deze mensen waarschijnlijk een daadwerkelijke, functionele beperking wat betreft het horen van spraak in lawaai, waar ACT kan helpen om dit te herkennen.
De oplossing:
Dankzij ACT zullen hoorzorgprofessionals de informatie hebben om snel en gemakkelijk een meer gepersonaliseerde oplossing te kunnen bieden voor specifiek gehoorverlies en voor een optimale eerste aanpassing van een hoortoestel. Door diagnostische integratie zal de Oticon Genie 2 aanpassoftware automatisch en onmiddellijk de optimale hoeveelheid hulp berekenen die een cliënt nodig heeft in lawaai, speciaal ontworpen om een betere diagnostische uitkomst te bieden op een efficiëntere manier. De software genereert automatisch gepersonaliseerde hulp-in-lawaai instellingen waarmee de juiste dosis ‘contrast’ kan worden geboden om spraak beter te kunnen scheiden van lawaai, op basis van de ACT-waarde van een individu. Het voorschrift stelt hoorzorgprofessionals in staat om volledig de geavanceerde mogelijkheden van Oticon hoortoestellen te gebruiken op de meest effectieve manier.
Thomas Behrens, Vice President, Audiologie bij Oticon zegt hierover:
“Bij Oticon hebben we decennialang onderzoek gedaan naar BrainHearing™, en we hebben aanzienlijke inspanningen aangetoond die hoortoestelgebruikers hebben bij het begrijpen van spraak in complexe lawaaiomgevingen zoals cafés. Een hoortoestel hoort een gebruiker te ondersteunen om deze prominente uitdaging optimaal aan te gaan, en met een ACT-beoordeling kunnen hoorzorgprofessionals ervoor zorgen dat onze geavanceerde hoortoestellen dat op de best mogelijke manier doen. Door de nieuwe ACT diagnostische test te omarmen, dagen we de conventies uit tot een nieuwe manier van werken met hoorzorg en om het voordeel van een hoortoestel voor onze gebruikers te verbeteren vanaf de eerste aanpassing. ACT herdefinieert de manier waarop we compensaties kunnen maken voor gehoorverlies, en we zijn trots om het eerste bedrijf te zijn dat deze methode introduceert en grote bijdragen levert om het tot een standaard in de branche te maken”.
Oticon staat bekend om zijn onderzoek naar hoortoesteltechnologie die hoortoestelgebruikers kan ondersteunen om op te bloeien in complexe luisteromgevingen. Gedurende de 7 jaar die ACT nu in ontwikkeling is, heeft Oticon dit onderzoeksinitiatief ondersteund, en vervolgens de leiding genomen om een op onderzoek gestoeld voorschrift voor Oticon hoortoestellen te maken met het gebruik van ACT-waarden. De laatste 2 jaar heeft Oticon samengewerkt met het IRU-team en het Eriksholm Research Centre, ook onder de Demant-paraplu, om ACT klinisch te testen. Dit was het grootste klinische onderzoek dat Oticon ooit heeft uitgevoerd, in meerdere landen wereldwijd.
Ga voor meer informatie over het onderzoek naar https://www.oticon.nl/act.
Tags: Oticon