Signia – The Power of Conversation

Kent u de Signia Integrated Xperience al? Dat is het eerste multistreamsysteem voor hoortoestellen ter wereld, dat meerdere bewegende sprekers tegelijkertijd in realtime kan volgen. Het systeem past zich soepel aan: het vermindert achtergrondgeluid en verscherpt de stemmen van de sprekers, zelfs wanneer zij zich van plek naar plek bewegen.

Hoe dat gebeurt? Dankzij RealTime Conversation Enhancement, een revolutionair driestapsproces dat het gesprek analyseert, aanscherpt en aanpast waar dat nodig is. Grensverleggende technologie, die een wezenlijk verschil maakt voor gebruikers. In vergelijking met uitgeschakelde Realtime Conversation Enhancement ervaarde maar liefst 95% van de gebruikers betere prestaties in groepsgesprekken. Dat bedoelt Signia met The Power of Conversation: het realtime volgen van meerdere sprekers is nu geen wishful thinking meer!

Signia IX is het eerste hoortoestelplatform met een multistreamsysteem dat het mogelijk maakt om meerdere sprekers in realtime te volgen. Het past zich volledig aan en vermindert achtergrondlawaai zelfs wanneer ze zich verplaatsen. Bij Signia IX gaat het om meer dan alleen het verstaan van conversaties. Een van de onderdelen die Signia IX zo bijzonder maken is Own Voice Processing 2.0. Met Signia IX biedt Signia inmiddels alweer de tweede generatie aan van Own Voice Processing. Na de introductie van de eerste versie met het Signia Nx platform in 2017 en de tweede versie in 2022 in de Signia AX productlijn profiteert nu ook het Integrated Xperience van deze unieke feature.

Waarom is eigen stemherkenning belangrijk?
Een zo optimaal mogelijke geluidskwaliteit is essentieel voor nieuwe hoortoesteldragers die zich moeten aanpassen aan het horen van de wereld via een elektronisch apparaat. Dit is vooral belangrijk voor de geluidskwaliteit van de eigen stem van de drager. Audiciens lossen eigen stemklachten vaak op door de versterking te verminderen, met als onbedoeld gevolg een verminderde spraakverstaanbaarheid. Door Own Voice Processing 2.0 is dit probleem verleden tijd.

Hoe werkt OVP 2.0?
OVP 2.0 verandert automatisch de versterking en de output van de eigen stem wanneer de hoortoestelgebruiker praat en wordt vervolgens onmiddelijk opnieuw aangepast als hij of zij stopt met praten. Dit systeem is razendsnel en reageert binnen 50 milliseconden. Omdat OVP 2.0 is geïntegreerd in de Augmented Split processing is het mogelijk om de eigen stem compleet onafhankelijk van alle achtergrondgeluiden die van achteren en van opzij komen te verwerken.

Wat kun je wijzigen aan OVP 2.0?
Open het tabblad “Own Voice Processing”. Wanneer de eigen stemherkenningstest is uitgevoerd is het mogelijk om de sterkte van de reductie van de eigen stem aan te passen. Als je kiest voor minimale onderdrukking gaat het om 3 decibel reductie van het eigen stemgeluid en bij maximale onderdrukking gaat het tot wel 10 dB onderdrukking van de eigen stem.

Figuur 1: Own Voice Processing 2.0 heeft een eigen tabblad in de software

Figuur 2: u krijgt tips om de test voor het eigen stemgeluid succesvol uit te voeren

Figuur 3: de instelmogelijkheden voor OVP 2.0 wanneer de test is uitgevoerd

Own Voice Processing 2.0 maakt het wennen aan een hoortoestel nog laagdrempeliger voor de slechthorende. Voor u als audicien betekent dit een snellere en efficiënte aanpassing met daarbij meer effect van de features in het hoortoestel. Er hoeft namelijk geen compromis meer gedaan te worden in de versterking en er kan meer gesloten worden aangepast. Dit resulteert in een optimaal effect van ruisonderdrukking en directionaliteit, zodat uw klant volop kan profiteren van de juiste verstaanbaarheid en een goede balans tussen spraak en omgevingsgeluid.

Voor meer informatie: Integrated Xperience Hearing Technology (signia-pro.com)

Tags: