Starkey Hearing Foundation verandert levens

Het leven draait om het delen van ideeën, dromen en doelen, en het vermogen om te horen is daarbij natuurlijk essentieel. De Starkey Hearing Foundation gaat veel verder dan hoortoestellen; geloven dat iedereen het recht heeft om de wereld om zich heen goed te kunnen horen. Doet u volgend jaar ook weer mee met het inzamelen van gebruikte hoortoestellen?

 

 

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie hebben 466 miljoen mensen een gehoorverlies dat leidt tot beperkingen. Helaas kan minder dan drie procent van hen zich hoortoestellen veroorloven of heeft zelfs minder toegang tot nodige zorg.

In de afgelopen 30 jaar heeft de Starkey Hearing Foundation de wereld afgereisd om miljoenen mensen te helpen in gebieden waar hoorzorg beperkt of geheel ontoegankelijk is. De stichting biedt niet alleen ‘The gift of Hearing’, maar verzorgt ook training en educatie over gehoor, gehoorverlies en hoortoestellen. In meer dan 70 landen zijn speciale hoorprogramma’s opgezet, waardoor lokale professionals op gemeenschapsniveau essentiële hoorzorg kunnen bieden. De Foundation evolueert haar strategie om wereldwijde partnerschappen te ondersteunen, terwijl er wordt vastgehouden aan toewijding om anderen te helpen.

 

Nieuw ontwikkeld duurzaam model

Een nieuw ontwikkeld duurzaam model, geïnspireerd door Starkey-oprichter William F. Austin, heeft het WFA® community-based hoorzorgmodel een ongekend pad gebaand voor duurzame hoorzorg op gemeenschapsniveau, vooral voor de meest kwetsbaren. Dit unieke vierfasenmodel stelt lokale teams in staat om zelfstandig hoortoestellen en basis hoorzorg te bieden aan mensen in nood die geen toegang hebben tot reguliere hoorzorg. Deze teams kunnen autonoom patiënten identificeren, Starkey’s hoormissies uitvoeren, nazorg bieden en mensen opnieuw verbinden met het leven.

 

 

Dit werk heeft nu echte duurzaamheid bereikt, want medewerkers van Starkey hoeven nu niet altijd fysiek aanwezig te zijn om het gewenste niveau van hoorzorg voor deze gemeenschappen te handhaven. Daarom verschuift de focus steeds meer naar een hoger niveau van ondersteuning door partners wereldwijd verder op te leiden en nieuwe trainingsprogramma’s aan te bieden. Naast het geven van gespecialiseerde trainingen werkt Starkey op hoog niveau samen met wereldleiders op het gebied van hoorzorg, bevordert academische partnerships, sponsort academische studies en voert onderzoek uit naar de effectiviteit van vormen van specifieke hoorzorg binnen lokale gemeenschappen.

 

Wilt u óók bijdragen?

Er zijn verschillende manieren om de Starkey Hearing Foundation te ondersteunen. Maar de belangrijkste manier om te helpen is door in uw winkel gebruikte hoortoestellen in te zamelen. Iedereen kan een verschil maken en het leven van een ander totaal veranderen door deze persoon de gave van een goed gehoor te geven. Dit kan heel eenvoudig door gebruikte hoortoestellen van uw klanten te doneren. Deze worden dankbaar in ontvangst genomen, schoongemaakt, gerenoveerd en wereldwijd ingezet om mensen te helpen. Daarnaast dragen deze hoortoestellen bij aan een circulaire economie en voorkomen onnodige verspilling. Samen kunnen we de wereld laten horen. Voor meer informatie, bel of mail Starkey Benelux!

 

Starkey Nederland
KIND HOREN B.V. | Distributeur voor de Benelux
Laan van de Leeuw 50
7325 PB Apeldoorn
055 360 21 11

Accountmanagement Starkey Benelux
Jeroen Douw | [email protected] – Mobiel: +31 (0)6-220 620 70
Thom Boschloo | [email protected] | Mobiel: +31  (0)6-285 808 69
Robbert Dingenouts | [email protected] | Mobiel: +31 (0)6-183 542 27
Guillaume Lapere | [email protected] – 06-430 589 22

[email protected]
www.kindhoren.com
www.starkey.nl

Tags: