Succesvol eerste ‘Feest voor je Oren’

Het ‘Feest voor je Oren’, de benefietmiddag die Stichting Oorfonds Nederland samen met acht andere organisaties op zondag 3 maart organiseerde, is duidelijk voor herhaling vatbaar. Wat een feest was het tijdens World Hearing Day in Amsterdam en wat een opbrengst! Aan het einde van de middag stond de teller op € 60.200,- euro, een prachtig bedrag om ooronderzoek een impuls te geven.

 

Tijdens World Hearing Day 2024 was het Transformatorhuis op het Westergasfabriekterrein in Amsterdam in een oranje Oorfonds-sfeer omgetoverd. Jamai presenteerde de middag en bracht via persoonlijke gesprekken het thema goed onder de aandacht: ‘Laten we oor- en hoorzorg voor iedereen mogelijk maken!’ De sprekers maakten indruk, zowel de ervaringsdeskundigen als de onderzoekers die voorbijkwamen om een update te geven van hun lopende onderzoek. Maar een benefiet is natuurlijk geen benefiet zonder een veiling. Onder leiding van veilingmeester Rogier Elshout werden er vol enthousiasme maar liefst zestien unieke items geveild: van een VIP-arrangement bij Studio Voetbal met Dione de Graaff tot een viergangendiner bij Jonnie & Thérèse Boer, en van kunst door Maria Barnas en Dyon Scheijen tot VIP-kaarten voor de Dutch Grand Prix in Zandvoort. Voor ieder wat wils.

Nieuwe traditie
Ook was er veel aandacht besteed aan de muzikale intermezzo’s. Onder anderen Monique Klemann, Jeroen van der boom en Lee Towers maakten hun opwachting en ook Mats Eestermans en Nicolaas Duin waren van de partij. Het was een bijzondere benefietmiddag om aandacht te vragen voor de meer dan twee miljoen Nederlanders met oorproblemen. Uiteraard inclusief schrijftolken, gebarentolken, een muziektolk, ringleiding en live ondertiteling. Een prachtige middag, die zomaar eens de start zou kunnen zijn van een nieuwe traditie.

Naast het Oorfonds waren ook deze acht organisaties volop bij de organisatie betrokken:
Hoormij∙NVVSPlots- en LaatdovenDe Negende van… DFNA21Artists against TinnitusFodokUshersyndroomFOSS ouders

MEER INFORMATIE
www.oorfonds.nl

Tags: