Terugblik LUMC Future of Audiology Conference

Op maandag 18 september vond de Future of Audiology (re Aging Population) Conference: Quality of Hearing = Quality of Life in het LUMC plaats. Team Earline was uiteraard aanwezig.

De conferentie werd geopend door Guido van Woerkom, voorzitter van StAr. Hij verzekerde de vele aanwezige internationals dat er voor hen een vertaling beschikbaar was van de Nederlandstalige onderdelen, en gaf het woord aan Thijs Thielemans, Audiology Medical Physics Expert en moderator van de eerste Round Table. Die bestond uit vijf pitches over verscheidene onderwerpen met een aansluitend gesprek. De deelnemers waren Elaine Hoi Ning Ng (Demant/Oticon), Filip Roenne (WSA), Andrew Dittberner (GN Resound), Jeroen Douw (Starkey) en Michael Boretzki (Sonova/Phonak). Omdat Michael Boretzki niet fysiek aanwezig kon zijn, werd zijn pitch getoond in videovorm. De belangrijkste onderwerpen die voorbij kwamen waren AI, OTC-hoortoestellen, telehealth, duurzaamheid en awareness. Tijdens de koffiepauze werden er pitches gehouden door startups en scaleups.

De tweede Round Table had grotendeels dezelfde opbouw als de eerste, maar deze keer met twee participanten: prof. dr. Heleen Dupuis, medisch ethicus, en dr. Kees Kalisvaart, geriater. Martin Stollman, klinisch fysicus (Adelante), was moderator. Heleen Dupuis is al lang met pensioen, maar kwam speciaal over dit onderwerp nog een toespraak houden. Tijdens deze discussie werd er gesproken over de invloed van gehoorverlies op dementie, de risico’s van AI en telehealth, en de rol van de audicien in de toekomst. Het publiek werd hier ook betrokken in de discussie en praatte graag mee.

Thijs Thielemans sloot de middag af, en benadrukte hoe belangrijk bijeenkomsten zoals deze zijn omdat allerlei verschillende partijen uit de hoorbranche er samenkomen, en gezamenlijk kunnen we de verschillende kanten van gehoorverlies aanpakken.

Kijk uit naar een uitgebreid inhoudelijk verslag door Jan de Laat in de komende Earline!

Tags: