Theatervoorstelling ‘Talking Hands’

Talking Hands is een cross-over theatervoorstelling waarin Nederlandse Gebarentaal (NGT) op een bijzondere manier geïntegreerd wordt. Met een veelzijdige cast. Zo is de tolk NGT ook professioneel danser en zijn de acteurs even handig vóór en achter de camera’s. Interessante details worden live voor je neus gefilmd en groot geprojecteerd. Ud-speelster Jawa Manla zingt de sterren van de hemel. Haar Arabische klanken vloeien samen met de elektronische muziek van Gábor Tarján. Kortom: vijf mensen met heel verschillende achtergronden die samenwerken als vijf vingers aan één hand.

In deze voorstelling wordt de gesproken tekst en liedtekst vertaald door een tolk NGT die al zingend, spelend en bewegend onderdeel uitmaakt van de cast. Deze voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf 9 jaar, of je nu wel of niet gebarentaal beheerst.

Een avontuurlijk verhaal met handen in de hoofdrol. In Talking Hands beland je in een wereld waar handen alles in de hand lijken te hebben. Waar ze reizen, dromen, gebaren, ontmoeten, zingen en houvast vinden. Reis mee door de tijd, van de handafdrukken in oude grotten van Lascaux naar de handen van de spelers die op het toneel stil gebaren.

Zondag 24 maart is de première in Utrecht, waarna de voorstelling gedurende de komende paar weken op verschillende plekken in Nederland te zien zal zijn.

Bron: Filiaal