Wijzigingen Demant Nederland vanaf 2024

Vanaf 2024 vinden er enkele wijzigingen plaats in het management van Demant Nederland, het bedrijf achter de merken Oticon, Bernafon, Oticon Medical en Diatec. Erik Lenting – Business Manager Hearing Aids – heeft besloten een andere invulling te geven aan zijn carrière binnen Demant, waarbij hij niet langer deel uitmaakt van het managementteam. Vanaf januari zal hij aan de slag gaan als Commercial Excellence Manager (Wholesale & Retail) / Key Accountmanager. Serge Kriek, Taco Drok en Mark Wals treden toe tot het managementteam.

 

“Doen waar ik energie van krijg”

Erik Lenting heeft de afgelopen 17 jaar een commerciële managementpositie bekleed binnen Demant en is daarmee een bekend gezicht in de markt. Erik: “Nu ik wat ouder word, veranderen er veel zaken en dan kijk je toch wat anders tegen het leven aan. Ik heb mij de vraag gesteld waar ik energie van krijg en wat ik echt leuk vind om te doen. Gelukkig heb ik in alle openheid met onze Algemeen Directeur Lezanie Tietze kunnen spreken over mijn ideeën, wat heeft geleid tot mijn nieuw gecreëerde functie binnen Demant. In mijn nieuwe rol zal ik geen leiding meer geven, voor onze klanten zal er weinig veranderen. Ik kijk er erg naar uit om vanuit deze rol samen met mijn collega’s het succes van Demant verder uit te bouwen”.

Lezanie Tietze over de keuze van Erik Lenting: “Het is voor ons van groot belang een goede werkgever te zijn, waarbij er ruimte is voor constructieve gesprekken over persoonlijke ontwikkeling en carrièrepaden. Ik kan het dan ook alleen maar enorm waarderen dat Erik proactief het gesprek is aangegaan over zijn ideale toekomstplaatje binnen Demant. Erik heeft door de jaren heen een substantiële bijdrage geleverd aan ons managementteam, waar ik hem ontzettend dankbaar voor ben. Nu volgt Erik zijn hart met een gedurfde, maar weloverwogen keuze – waarbij ik blij ben dat wij hem en zijn schat aan ervaring hebben kunnen behouden voor onze organisatie”.

 

 

Klaar voor de toekomst

Het management van Demant Nederland wordt vanaf januari aangevuld met Serge Kriek (Business Manager Oticon Medical), Taco Drok (Audiologie, Training & Support Manager) en Mark Wals (Marketing Manager). Lezanie Tietze over de wijzigingen in het managementteam: “Met de toetreding van Serge, Taco en Mark voegen wij nu tevens de belangrijke disciplines Audiologie en Marketing toe aan ons managementteam – en niet in de laatste plaats staan zij samen voor ruim 40 jaar aan ervaring in ons bedrijf. Op korte termijn verwachten wij ook een Senior Commercial Manager ter vervanging van Erik Lenting te mogen verwelkomen, waarmee Demant Nederland helemaal klaar is voor de toekomst”.

 

www.demant.com