NOIZEZZ en CM.com Circuit Zandvoort sluiten partnerschap

NOIZEZZ, de fabrikant van gehoorbeschermers, oorstukjes en specials uit Hoofddorp en CM.com Circuit Zandvoort gaan een partnerschap aan om maatwerkoplossingen voor rijders op het circuit te stimuleren. Door maatwerk te leveren voor geluidsfiltering helpen ze gezamenlijk een betere ervaring op het circuit te waarborgen, waarbij filtering van geluid voor de rijder in de cockpit centraal staat om hem beter te beschermen.

Dé thuisbasis van de Dutch Grand Prix en vele race-evenementen en trackdays. Al bijna 75 jaar een icoon in de Nederlandse autosportgeschiedenis. CM.com Circuit Zandvoort biedt jaarlijks een zeer uitgebreide en gevarieerde kalender vol spectaculaire topevenementen en internationale hoogtepunten met de GT World Challenge, het DTM Endurance weekend en natuurlijk de Historic Grand Prix. Het uitdagende circuit wordt door veel coureurs geroemd vanwege de unieke ligging, de uitdagende bochten en de bijzondere accommodatie. Als partners gaan NOIZEZZ en CM.com Circuit Zandvoort samen zorgen voor een prettigere geluidservaring door filtering van geluid in de cockpit en hiermee de rijders optimaal te beschermen. De samenwerking start met een overeenkomst van drie jaar, waarbij continu gekeken wordt hoe ze rijders zo optimaal mogelijk kunnen bedienen. Maatwerk staat centraal binnen de overeenkomst, optimaal draagcomfort, en spraakverstaanbaarheid zijn belangrijke kernpunten waar NOIZEZZ zich op richt en internationaal toonaangevend in is, mede door de ontwikkelingen in het eigen laboratorium.

 

Beschermd en optimaal genieten op het circuit

David Kasten, Head of Commerce CM.com Circuit Zandvoort: “Wij streven samen met onze baanhuurders naar de ultieme gebruikerservaring tijdens het rijden. Geluid is een belangrijk onderdeel van beleving en gevoel in de auto. Samen met partner NOIZEZZ zullen we nieuwe mogelijkheden bieden om het gehoor extra te beschermen zonder het gevoel met de auto kwijt te raken.”

Mark van Dijk, CEO NOIZEZZ: “Er is een groeiende bewustwording bij de meeste professionals in de motorsport en op het racecircuit. Ze zijn zich steeds meer bewust van het belang voor het gehoor. NOIZEZZ gaat helpen met goede bescherming. Dat kan met onze nieuwe EarBeanz, de Premium oplossingen maar nog beter met op maat gemaakte gehoorbeschermers. Samen met CM.com Circuit Zandvoort gaan we in verschillende campagnes bijdragen in hoe het gehoor maximaal te beschermen terwijl de beleving volledig in tact blijft.”

 

Officiële lancering met ambassadeurs Allard Kalff en Jaap van Zweden

Op 19 december werd het partnerschap officieel bekend gemaakt op het Circuit van Zandvoort. De ambassadeurs van NOIZEZZ Allard Kalff en Jaap van Zweden waren hierbij aanwezig om ook hun visie op het belang van gehoorbescherming in de auto- en motorsport te benadrukken.

Als musicus en chef-dirigent onderschrijft Jaap van Zweden de noodzaak van gehoorbescherming. Tijdens zijn werk wordt er al veelvuldig gebruik gemaakt van op maat gemaakte gehoorbescherming, waarbij de nadruk ligt op filtering van het geluid op bepaalde schadelijke frequenties zonder verlies aan kwaliteit. Van Zweden heeft nu ook het effect van soortgelijke bescherming in de auto ervaren, door begeleid met een instructeur snelle ronde over de baan te rijden. “Wat een ervaring om op deze manier een auto te kunnen besturen op deze snelheden. Racen op een circuit is totaal anders dan rijden op de weg, dus het opvolgen van de aanwijzingen van de instructeur is dan heel erg belangrijk. Met de filtering van de NOIZEZZ gehoorbeschermers werden de bijgeluiden in de auto goed gefilterd en kon ik de instructeur prima volgen, maar belangrijker nog, ik durfde met vol vertrouwen gas te geven.” Aldus Jaap van Zweden. Daarnaast benadrukt Van Zweden nog maar eens dat je zuinig moet zijn op je gehoor.

“Mijn hele leven gebruik ik gehoorbescherming. Een jaar of wat geleden ontdekte ik de op maat gemaakte gehoorbescherming van NOIZEZZ. Niet alleen dempt het beter, ze zitten ook veel comfortabeler en hoor en ‘lees’ ik de auto beter door het wegfilteren van bijgeluiden. Nu heb ik na bijvoorbeeld de 24 uur van Le Mans niet alleen bescherming gehad, maar ook geen pijnlijke oren meer. Dubbel gewonnen zeg maar.” Allard Kalff komt al jaren op verschillende circuits, in en naast de auto. Ook hij geeft aan veel baat te hebben bij maatwerk.

 

Over NOIZEZZ

NOIZEZZ, is een internationaal toonaangevende ontwikkelaar en producent van oorstukjes, gehoorbescherming en specials is gevestigd in Nederland. Het bedrijf levert jaarlijks meer dan 60.000 sets gehoorbescherming aan ruim 600 verkooppunten in binnen -en buitenland. NOIZEZZ heeft een belangrijke missie: mensen te beschermen tegen onomkeerbare gehoorbeschadiging en tegelijkertijd optimaal te laten genieten van geluid. Behoud van de spraakverstaanbaarheid, optimaal draagcomfort zijn belangrijke USP’s van NOIZEZZ. NOIZEZZ biedt een groot deel van haar assortiment aan in zowel een universele als maatwerk oplossing. Onder de gebruikers van NOIZEZZ bevinden zich de leden van diverse orkesten en diverse overheidsinstellingen. NOIZEZZ heeft haar eigen laboratorium waar met vakmanschap maatwerk wordt gefabriceerd.

NOIZEZZ is geen onbekende in de motorsport. Begin 2021 ging NOIZEZZ al een partnerschap aan met De Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV) om motorrijders te wijzen op het belang en de voordelen van gehoorbescherming bij het motorrijden. Met het Molenaar NSF100 Championship werd in het najaar van dit jaar een partnerschap afgesloten om het NSF100 team van jong motortalent te begeleiden met advies en op maat gemaakte gehoorbescherming.

 

Tags: ,