Oproep aan ondernemers: doe mee met de Week van de Toegankelijkheid

Van maandag 2 oktober t/m zaterdag 7 oktober 2023 is het de ‘Week van de Toegankelijkheid’. Het thema dit jaar is: toegankelijkheid loont. Organisator Ieder(in) roept ondernemers op om een activiteit(en) te organiseren rondom het thema inclusie van mensen met een beperking.

 

Jaarlijks organiseert belangenbehartiger Ieder(in) de Week van de Toegankelijkheid. Met activiteiten in heel Nederland vragen ze aandacht voor een toegankelijke samenleving voor mensen met een beperking. Iedereen in Nederland kan een activiteit organiseren. Bijvoorbeeld restaurants, bioscopen, hotels, kledingwinkels en cafés, maar ook ondernemers uit de optiek- & hoorbranche.

 

Toegankelijkheid loont

Wat levert toegankelijkheid op voor ondernemers? In Nederland wonen ruim twee miljoen mensen met een beperking. En daar komen er door de vergrijzing steeds meer bij. Met een toegankelijk en begrijpelijk aanbod van producten en diensten, kunnen ondernemers meer klanten en een groter marktaandeel bereiken. Denk bijvoorbeeld aan een toegankelijke webshop, waardoor mensen met een visuele beperking makkelijk producten kunnen bestellen.

 

Activiteiten in de Week van de Toegankelijkheid

Wat kunnen ondernemers organiseren in de Week van de Toegankelijkheid? Hieronder vindt u een paar ideeën:

  • Organiseer een lunch- of inspiratiesessie over toegankelijkheid binnen uw zaak of organisatie. Wat kan toegankelijkheid jullie brengen?
  • Laat uw webshop testen op toegankelijkheid door ervaringsdeskundigen.
  • Werk samen met een sportclub, culturele instelling of gehandicaptenplatform en zet samen een activiteit op in de Week van de Toegankelijkheid (of lever hier een financiële bijdrage aan).

 

MEER INFORMATIE

Op de website www.weekvandetoegankelijkheid.nl staan tips, activiteiten en nog meer voorbeelden rondom het thema ’toegankelijkheid loont’. Ook vindt u daar materialen, checklists en quickscans. Doet u mee? Meld dan uw activiteit aan via onderstaande link en zet samen met andere ondernemers toegankelijkheid op de kaart: www.weekvandetoegankelijkheid.nl/doe-mee