Stephen Emmer op overzichtsalbum van Bowie

Hij is bijna tachtig en heeft zestig jaar ervaring in het vak. Daarom vond de platenmaatschappij dat het tijd was voor Tony Visconti om een indrukwekkende vierdelige boxset met zijn eigen werk samen te stellen. De producer stond aan de wieg van het succes van David Bowie en bleef door de jaren heen met hem samenwerken, tot aan het laatste album ‘Blackstar’. Daarnaast heeft Tony Visconti samengewerkt met bekende artiesten als Joe Cocker en de Manic Street Preachers. In de boxset, genaamd ‘Produced by Tony Visconti’, is opvallend genoeg ook werk te vinden van de Nederlandse componist Stephen Emmer.

 

“Ik heb twee albums gemaakt met Tony Visconti in New York”, licht Stephen toe. “Het is een eer dat hij ‘Untouchable’, een nummer van mij, heeft gekozen voor zijn boxset met zijn beste werk.”

Tony was zo onder de indruk van de stem van Glenn Gregory, die het nummer heeft ingezongen, dat ze later nog vele malen samen hebben opgetreden in een tour met een Bowie-tribute. “Het is grappig dat ik die twee aan elkaar heb voorgesteld, kennelijk viel het in goede aarde.”

.

Goede herinneringen

Stephen bewaart goede herinneringen aan de tijd dat hij in de studio stond met Tony. “Het was altijd een feestje. Voor een nummer hadden we geen goede vocalen, en Tony zei dat hij wel iemand wist. Plotseling stond Lou Reed, een goede vriend van hem, mijn album in te zingen. Reed vond het wel grappig, zo’n kunstzinnig Europees project. Als artiest heb je natuurlijk niet snel zulke connecties tot je beschikking.”

 

MEER INFORMATIE

www.stephenemmer.com

www.superdeluxeedition.com/news/produced-by-tony-visconti