Winkeliers in Noord-Holland gebukt onder toename criminaliteit

In de eerste maanden van 2023 is het aantal winkeldiefstallen in Noord-Holland met 60 procent toegenomen, blijkt uit misdaadcijfers van de politie. Daarnaast hebben winkeliers en horecaondernemers steeds vaker te kampen met geweld, intimidatie en agressie jegens medewerkers. De veiligheid van winkels, winkeliers en hun medewerkers is een van de hoofdonderwerpen die op 21 juni werd besproken in de online talkshow ‘De Ondernemer Draait Door’ van Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland (PVONH).

Winkeliers in Noord-Holland nemen tal van maatregelen om criminaliteit tegen te gaan. Er worden camera’s en alarmsystemen geïnstalleerd, apparaten geplaatst die vals geld detecteren, contant geld wordt uit de kassa ‘afgeroomd’ en winkelpanden worden beter verlicht. Daarnaast wordt in trainingen geïnvesteerd zodat werknemers verdachte situaties sneller herkennen en er accuraat op kunnen reageren – al zorgt personeelsverloop er soms voor dat opgedane kennis en ervaring ook weer snel verdwijnt. Ondanks alle maatregelen is Noord-Holland een van de provincies waarin winkeldiefstal het snelst toeneemt. Voor PVONH genoeg reden om dit onderwerp op de agenda te zetten van de online talkshow afgelopen 21 juni 2023.

 

Bekijk de talkshow terug

In de online talkshow ‘De Ondernemer Draait Door’ gaan winkeliers, horecaondernemers, Koninklijke Horeca Nederland en de politie onder leiding van presentatrice Anniko van Santen, bekend van Opsporing Verzocht, in gesprek over deze vorm van criminaliteit. Wat moet er gebeuren om winkels, winkeliers en hun personeel te beschermen tegen criminelen? Bekijk talkshow 10: het zal je overkomen terug:

 

Over Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland (PVO Noord-Holland)

Het Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland (PVONH) is een publiek- privaat samenwerkingsverband dat zich sterk maakt voor de aanpak van (digitale) criminaliteit tegen het bedrijfsleven. PVO Noord-Holland is een initiatief van het georganiseerde bedrijfsleven (MKB, VNO-NCW, winkeliers en ondernemersverenigingen), 32 gemeenten, politie, het Openbaar Ministerie, brandweer en de provincie Noord-Holland. Met preventieve maatregelen, voorlichting, events en trainingen worden oplossingen aangereikt voor (digitale-) veiligheidsrisico’s. De aanpak dient de economische belangen van ondernemers in Noord-Holland.

 

www.deondernemerdraaitdoor.nl

 

BEELD: Afbeelding van tonodiaz op Freepik

Tags: