Nieuwste Oticon kinderhoortoestel beschikbaar binnen vergoede hoorzorg

Oticon start het nieuwe jaar met het voornemen om zijn levensveranderende technologie toegankelijker te maken voor een belangrijke doelgroep: kinderen met gehoorverlies. Met Oticon Play PX 2, beschikbaar vanaf 1 januari 2024 in de vergoede hoorzorg, is de zogeheten open geluidservaring van Oticon nu breder beschikbaar voor kinderen met licht tot ernstig gehoorverlies. Het pediatrische hoortoestel Oticon Xceed Play 2 was al beschikbaar in het vergoede segment voor kinderen met ernstig tot zeer ernstige gehoorverliezen.

 

Vanaf 1 januari 2024 is de nieuwste pediatrische hoortoestelfamilie van Oticon beschikbaar binnen de vergoede hoorzorg. Met de komst van Oticon Play PX 2 in ZN-categorie 5 kunnen nu nog meer kinderen met gehoorverlies toegang krijgen tot hun volledige geluidsomgeving. Oticon Play PX is ontworpen om de ontwikkeling van kinderen te ondersteunen door ervoor te zorgen dat ze toegang hebben tot het geluid dat ze nodig hebben in de kindertijd, vaak bestaande uit complexe en lawaaiige luisteromgevingen. Oticon Play PX is beschikbaar in een breed assortiment aan kleuren en uitvoeringen voor elke leeftijd, met uitgebreide connectiviteitsmogelijkheden – waaronder compatibiliteit met het externe microfoonsysteem EduMic voor educatieve omgevingen.

 

Getraind met geluiden uit het echte leven, net als de hersenen

De ontwikkeling van de hersenen van kinderen wordt bepaald door hun vroege ervaringen en gaat verder naarmate ze groeien. Om de hersenen optimaal te ondersteunen en geluid gemakkelijker te kunnen begrijpen, is Oticon Play PX uitgerust met BrainHearing™ technologie. Oticon Play PX is een kinderhoortoestel met een ingebouwd Deep Neural Network (DNN), een speciaal soort kunstmatige intelligentie , dat door ervaring geluiden heeft leren herkennen, zoals de hersenen van kinderen dat van nature doen. Het intelligente DNN in Oticon Play PX is getraind met 12 miljoen geluidsscènes uit het echte leven, waardoor het weet hoe vrijwel alle geluiden moeten klinken.

 

 

Ontworpen voor kinderen, gemaakt voor de kindertijd

Met Oticon Play PX 2 in de vergoede hoorzorg biedt Oticon een robuust hoortoestel dat op diverse fronten gemaakt is voor de kindertijd. Zo zijn alle uitvoeringen (luidspreker-in-het-oor en luidspreker-achter-het-oor) binnen de productfamilie IP68-gecertificeerd, met inwendige barrières tegen water, stof en vuil, en een uitwendige nanocoating om water af te stoten. De toestellen zijn verder standaard uitgerust met een led-indicator en ze zijn vrij van allergenen. Met Oticon Play PX wordt gehoorverlies van licht tot ernstig gedekt en krijgen kinderen en hun ouders/verzorgers de keuze uit vier verschillende uitvoeringen (oplaadbaar en niet-oplaadbaar), twaalf aantrekkelijke kleuren en bijpassende decoratieve stickers.

 

MEER INFORMATIE

Ga voor meer informatie over de Oticon Play PX hoortoestelfamilie naar: www.oticon.nl/play

Tags: