Decemberactie van NVAB: geef je (klein)kind oordoppen cadeau

De NVAB is een leuke en vooral goede campagne in aanloop naar de feestdagen gestart om op een positieve manier gehoorbescherming bij festivals, concerten en in de horeca onder de aandacht te brengen. 

Speciaal voor de feestdagen lanceert de NVAB de campagne ‘Geef je (klein)kind een set oordoppen cadeau met de feestdagen’. Hiermee biedt de branchevereniging via social media én de aangesloten winkels klanten de tools om in gesprek te gaan over gehoorbescherming met hun kinderen en kleinkinderen. Goede gehoorbescherming stelt je immers in staat om niet alleen beter en langer van muziek te genieten, maar ook je vrienden nog te kunnen verstaan. De verhalen van mensen die dat niet hebben gedaan, zijn ernstig en moeten we willen voorkomen, aldus NVAB.

 

Geluidsnormen bij evenementen

Discussies over de geluidsnormen bij evenementen zijn recent weer opgelaaid en ook de Gezondheidsraad brengt daar vandaag een advies over uit. Het aantal jongeren dat gebruikmaakt van gehoorbescherming bij evenementen, festivals en concerten blijft echter rond de 50% hangen, terwijl het aantal jongeren met klachten als tinnitus en gehoorschade toeneemt. Jongeren zien de noodzaak van gehoorbescherming mogelijk niet.

Hier kunnen juist de (groot)ouders een belangrijke rol in spelen omdat zij vaak al meer met de consequenties van gehoorschade geconfronteerd worden.

 

Dus: ‘wees goed voor je gehoor, bescherm je oor’, is het devies. Doet u (al) mee?

 

https://www.nvab.nl

Tags: